Mobilvenlige sider favoriseres af Google

Mobilvenlige websider favoriseres af Google

Mobilvenlige websider favoriseres af Google


 

Udmelding fra Google forlyder at de pr. 21/4-2015 vil tildele mobilvenlige hjemmesider flere points og dermed højere ranking og bedre visning i søgeresultater.

 
Det kan forventes at hjemmesider, som ikke er optimeret til mobilbrugere, stort set vil blive fjernet fra søgeresultatet, når brugerne søger fra en mobil enhed.

Tiltaget fra Google kommer ikke overraskende. Det var forventet at Google før eller siden ville skabe endnu større brugervenlighed når folk søger på nettet via deres mobiltelefoner. Men det er dog sjældent set at Google udmelder en konkret dato for deres algoritme-ændringer.

Har du allerede et responsive design?

Hvis du allerede har en hjemmeside med et mobilvenligt design d.v.s. som er responsive og tilpasset en mobil-platform, så kan du være helt rolig og blot glæde dig over at din virksomhed fremover vil få en bedre visning i Googles søgeresultater, når dine læsere søger fra en mobil enhed.

Google vil fremover favorisere din hjemmeside – fremfor de af dine konkurrenters hjemmesider som endnu ikke er mobilvenlige.

Hvordan ved du om din hjemmeside er mobilvenlig?

Du kan hurtigt teste om Google anser din hjemmeside for mobilvenlig. Følg linket til https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/, indtast dit domæne og Google analyserer straks din hjemmeside.

Hvis Google ikke er helt tilfreds med visningen af din hjemmeside på en mobil-platform, så supplerer Google analyse-resultatet med kommentarer som f.eks. teksten er for lille, indholdet er bredere end skærmstørrelsen eller menu-links er for tæt på hinanden.

Husk at tjekke alle undersider og ikke kun forsiden fra din hjemmeside.

Er din hjemmeside ikke tilpasset mobil visning?

Hvis din hjemmeside er nogle år gamle og ikke gearet til visning på mobiltelefoner, så bør du overveje en ny strategi for din virksomheds online tilstedeværelse på internettet.

Har du “råd” til at miste kunder/læsere? … Eller er tiden kommet til et tiltrængt re-design af din hjemmeside, så du stadig kommer i betragtning i Googles søgeresultater?

Hos WEBstationen skaber vi udelukkende mobilvenlige (responsive) WEB-løsninger.