Hvad er Responsiv design?

Kender du følelsen af irritation når du lander på hjemmesider, som ikke er tilpasset størrelsen på din mobiltelefon? Du orker det bare ikke. Og hvad sker der? Du finder bare en anden hjemmeside i stedet. Responsive design gør en forskel!

 

Er RESPONSIV design det samme som MOBILVENLIG hjemmeside ?

JA … Responsive design betyder at designet er tilpasset til både Mobil, Tablet og Computer. I folkemunde anvendes dog mest begrebet “Mobilvenlig hjemmeside”.

Ved Responsive design ændrer visningen sig, da den tilpasser sig mulighederne i mange enheders skærmstørrelser fx. tablets og smartphones. Det betyder bl.a. at designet, herunder billeder og forskellige designelementer, får et markant anderledes visuelt look på mobile enheder end på desktop-skærme

Når et design er responsive, er det ikke længere nødvendigt for brugeren at zoome ind og ud på skærmbilleder for at se tekster tydeligt … (noget som de fleste brugere ellers let kan blive irriteret over).

Laves der så 3 forskellige designs til Mobil, Tablet og Computer?

Nogle web-bureauer gør det gerne, men hos WEB|stationen vil det være et alt for stort arbejde, som kun de færreste virksomheder vil betale ekstra for.

I stedet anvender vi anerkendte responsive WordPress-skabeloner udviklet af nogle af de allerbedste programmører i verden.

Hvad er en MOBIL hjemmeside så?

Pas på med at forveksle en “mobil hjemmeside” med et “responsive design på en mobil-platform”. For det er 2 vidt forskellige løsninger.

En mobil hjemmeside er en selvstændig løsning hvor afsenderen nøje har tænkt over kun at præsentere de mest nødvendige informationer – på en let og overskuelig måde. Hverken mere eller mindre. Men til gengæld giver det nogle SEO-mæssige konsekvenser, fordi den mobile hjemmeside ikke har samme domæne som din virksomheds originale hjemmeside.

Hvorimod man ved et responsive design på en mobil-platform får næsten det samme indhold som til en computer-platform. Men det er blot strutureret og designet meget bedre til en lille skærm. Og dermed bliver det nemmere for mobil-brugeren at få et overblik over de forskellige menuer og undersider.

Forskellen mellem “Mobil hjemmeside” og “Responsiv design på en mobil-platform” giver stof til eftertanke … Overvej derfor nøje både fordele, ulemper og forbundne udgifter ved begge løsninger.